ΕΞΩΣΩΜΑΤΑ

Τι είναι τα εξωσώματα;
Τα εξωσώματα είναι βιολογικά νανοσωματίδια τα οποία λειτουργούν ως αγγελιοφόροι και υπενθυμίζουν στα ανενεργά κύτταρα τη λειτουργία τους. Εκκρίνονται από όλα τα ευκαρυωτικά κύτταρα και κυρίως από τα βλαστοκύτταρα.
Τα εξωσώματα του δέρματος περιέχουν λιπίδια, πρωτεΐνες, αμινοξέα, πεπτίδια, αυξητικούς παράγοντες και γενετικό υλικό το οποίο μπορούν να το μεταδίδουν στα ανενεργά κύτταρα επιδιώκοντας την αγγειογένεσή τους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε την αποκατάσταση της επιδερμίδας.
Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται τα εξωσώματα;
Η θεραπεία απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες και είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος. Μπορούν να εφαρμοστούν σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια, κοιλιά και γόνατα.
Πώς γίνεται η θεραπεία με τα εξωσώματα;
Η εφαρμογή των εξωσωμάτων γίνεται με microneedling με την δημιουργία μικροσκοπικών οπών μέσω των οποίων διοχετεύονται τα εξωσώματα  στο δέρμα. Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλοι μέθοδοι όπως η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος για την καλύτερη αποτελεσματικότητά τους.
Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με εξωσώματα;
Η θεραπεία με εξωσώματα έχει πολλαπλά οφέλη, όπως:
  • Βαθιά ενυδάτωση δέρματος και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας
  • Βελτίωση ουλών ακμής άλλης αιτιολογίας
  • Σημαντική μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων ηλικίας
  • Μείωση της ερυθρότητας του δέρματος
Πότε φαίνονται και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα της θεραπείας με εξωσώματα χρειάζονται χρόνο προκειμένου να αρχίσουν τη δράση τους και κατ’ επέκταση να γίνουν ορατά. Οι περισσότεροι ασθενείς παρατηρούν σημαντική βελτίωση κατά τους πρώτους 2 μήνες μετά τη θεραπεία. Η ηλικία, η ποιότητα του δέρματος και η επανάληψη συνεδριών καθορίζουν και την διάρκεια των αποτελεσμάτων η οποία μπορεί να φτάσει και τους 12 μήνες.
Είναι ανώδυνη θεραπεία;
Η θεραπεία δεν απαιτεί κάποια προετοιμασία, παρά μόνο τη χρήση της αναισθητικής κρέμας λίγη ώρα πριν την εφαρμογή του υλικού. Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητές σας.
Τι πρέπει να αποφύγετε μετά την θεραπεία;
Μετά τη θεραπεία με εξωσώματα δεν πρέπει να αγγίζετε ή να πλύνετε το πρόσωπό σας για τις επόμενες 6-8 ώρες. Επιπλέον, συστήνεται η αποφυγή της έντονης εφίδρωσης την ίδια μέρα της θεραπείας και απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντηλιακού.
Υπάρχουν παρενέργειες;
Ενδεχομένως να παρατηρηθεί οίδημα, ήπια ερυθρότητα ή μελανιά στην περιοχή της εφαρμογής, τα οποία υποχωρούν τις επόμενες ημέρες.
Πόσο κοστίζει η θεραπεία με εξωσώματα;
Το κόστος της θεραπείας με εξωσώματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι περιοχές εφαρμογής, το υλικό και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχετε. Σε κάθε περίπτωση, η ιατρός θα απαντήσει σε όλες σας τις απορίες και θα σας προτείνει ένα εξατομικευμένο πλάνο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και θα πραγματοποιεί τις επιθυμίες σας.